توليد خودرو در ايران و آمارهاي متفاوت

(698 كلمه مجموعاً در اين متن موجود است)
(242 بار خوانده شده است)  صفحه مناسب براي چاپگر [1]

توليد خودرو در ايران و آمارهاي متفاوت

86/3/7
تناقض در آمار انجمن جهاني خودروسازان و وزارت صنايع ومعادن ايران
طبق آمار انجمن جهاني خودروسازان، ايران با توليد 817 هزار دستگاه خودرو سواري و تجاري و بدون رشد توليد در جايگاه 19 قرار گرفته است؛ اين در حالي است كه اين آمار با آمار ارائه شده از سوي وزارت صنايع مغايرت دارد.
به گزارش خبرنگار خودرو خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بر اساس گزارش انجمن جهاني خودروسازان، ايران با توليد 817 هزار دستگاه در سال 2006 در مكان 19 قرار دارد و اين در حالي است كه طبق آمار وزارت صنايع و معادن در سال گذشته توليد خودرو در ايران با رشد بيش از 10 درصدي به بيش از يك ميليون و 110 هزار دستگاه رسيد كه توليد خودروهاي سواري و تجاري در شركت‌هاي زيرمجموعه شركت گسترش و نوسازي صنايع ، يك ميليون و 67 هزار و 553 دستگاه بود؛ اين در حالي است كه توليد خودروهاي سواري و وانت در شركت‌هاي زيرمجموعه گسترش و نوسازي صنايع شامل ايران خودرو و سايپا كه بيش از 90 درصد بازار ايران را در اختيار دارند، با رشد 15 درصدي به يك ميليون و 50 هزار دستگاه رسيد.

اما در آمار ارائه شده توسط انجمن بين‌المللي خودروسازان، رشد صنعت خودرو ايران در سال 2005-2006 كه 9 ماه از آن در سال 85 قرار داشته، صفر اعلام شده است!

البته لازم به ذكر است كه توليد خودروهاي سواري كه پيش‌بيني مي‌شد در سال گذشته با توجه به اشباع بازار افزايش چنداني نيابد، اما با از رده خارج شدن خودروهاي فرسوده و صادرات خودرو كه طبق آمار داخلي موجود به ترتيب 150 و 38 هزار دستگاه را شامل مي‌شود، سبب افزايش توليد خودروهاي سواري در سال گذشته شده است.

در همين حال ژاپن، آمريكا، چين، آلمان و كره جنوبي به ترتيب با توليد 11 ميليون 484 هزار دستگاه، 11 ميليون و 263 هزار دستگاه، هفت ميليون و 188 هزار دستگاه، پنچ ميليون و 819 هزار دستگاه و سه ميليون و 935 هزار دستگاه در مكان‌هاي اول تا پنچم قرار دارند.

در سال 2006 صنعت خودرو ژاپن توانست بر صنعت خودرو آمريكا از نظر توليد غلبه پيدا كند و تويوتا نيز بزرگترين خودروساز دنيا يعني جنرال موتورز را از پيش روي برداشت. از سوي ديگر صنعت خودرو نوپاي چين با اتكا به تقاضاي ميليوني خودرو در اين كشور كه پس از آزاد سازي اقتصاد و افزايش درآمد مردم چين ايجاد شده، صنعت خودرو آلمان را كنار زد.

از اتفاقات ديگر رده‌بندي خودروسازان، رشد 12 درصدي تركيه و قرارگيري آن در مكان 16 است. البته صنعت خودرو اين كشور خود را به صورت كامل به شركت‌هاي خارجي وابسته كرده و خودروهاي اين شركت‌ها را با داخلي‌سازي بالا توليد مي‌كند.

رده‌بندي كشورهاي سازنده خودرو در جهان به ترتيب به شرح زير است:

1- ژاپن با توليد 11 ميليون و 484 هزار دستگاه

2- آمريكا با توليد 11 ميليون و 263 هزار دستگاه

3- چين با توليد 7 ميليون و 188 هزار دستگاه

4- آلمان با توليد 5 ميليون و 819 هزار دستگاه

5- كره جنوبي با توليد 3 ميليون و 935 هزار دستگاه

6- فرانسه با توليد 3 ميليون و 169 هزار دستگاه

7- اسپانيا با توليد 2 ميليون و 777 هزار دستگاه

8- برزيل با توليد 2 ميليون و 611 هزار دستگاه

9- كاندا با توليد 2 ميليون و 572 هزار دستگاه

10- مكزيك با توليد 2 ميليون و 45 هزار دستگاه

11- هند با توليد يك ميليون و 944 هزار دستگاه

12- انگلستان با توليد يك ميليون و 648 هزار دستگاه

13- روسيه با توليد يك ميليون و 498 هزار دستگاه

14- تايلند با توليد يك ميليون و 296 هزار دستگاه

15- ايتاليا با توليد يك ميليون و 211 هزار دستگاه

16- تركيه با توليد 987 هزار دستگاه

17- جمهوري چك با توليد 854 هزار دستگاه

18- بلژيك با توليد 882 هزار دستگاه

19- ايران با توليد 817 هزار دستگاه

20- لهستان با توليد 714 هزار دستگاه



  
[ بازگشت به مقالات آزاد [2] | صفحه اصلي بخش ها [3] ]
Links
  [1] http://tafahomnews.com/index.php?name=Sections&req=viewarticle&artid=1835&allpages=1&theme=Printer
  [2] http://tafahomnews.com/index.php?name=Sections&req=listarticles&secid=8
  [3] http://tafahomnews.com/index.php?name=Sections&listsections